Ny plakat-udstilling i KKIC’s aula

Ny plakatudstilling.

I KKIC’s aula er der i perioden fra den 1. septemmber 2019 0g året ud ophængt en række plakater af Hjørdis Plato

Korup Lokalarkiv modtog for en del år siden disse  plakater, som Hjørdis Plato havde tegnet til skolens forældreforening, skolens teaterforening og Korupscenen. Som ung kom Hjørdis Plato i lære som reklametegner og fik samtidig undervisning på Det Fynske Kunst Akademi. Efter nogle år hjemme hos børnene, søgte hun igen ud på arbejdsmarkedet og var i mange år Fyens Stiftstidendes elegante bladtegner, som  rigtig mange husker for hendes gode tegninger med saft og bid i fra den daglige avis.

Se blot dette eksempel fra den gang det var på tale at etablere en betalingsring udenom det centrale København.

Sideløbende tegnede hun for Odense Ret og for  Odense Teater og kom derved med i en gruppe af teatertegnere som holdt udstillinger i København. Som pensionist har hun fortsat tegnet og malet, og som noget nyt har hun kastet sig over papirklip og tegninger med oliekridt og har flere gange udstillet i Korup Sognegård. 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.