Andre historier
Foredrag om Viemosen
Foredrag om Viemosen ved Tage Busen Viemosen ligger nord for Næsbyhoved Broby, den var fra omkring år 200 offermose og virkede som sådan flere århundrede frem. Mosen gemmer på mange spændende fortællinger, som understøttes af 4000 fund fra oldtiden. Tages jord støder op til mosen, hvilket har gjort det til en livslang interesse for…
Indkaldelse til Generalforsamling 2020
Der indkaldes til ordinær generalforsamling iflg. vedtægterne Tirsdag den 10. marts 2020 kl. 19.30 i Korup Sognegård. Efter generalforsamlingen serveres kaffe/te med brød, og derefter vil der være foredrag med historikeren og forfatteren René Karpantschof om “Sønderjyllands genforening 1920”. Karpantschof har i efteråret 2019 udgivet bogen “De stridbare danskere 1848 – 1920” og han er…
Glædelig nyhed: Koruparkivet flytter!
Sidste: Vi er nu kommet så langt med oprydning og maling, at brugerne så småt kan begynde at rykke ind og tage lokalerne i brug. Korup Aktiv og Korup-Ubberud Lokalhistoriske Forening har derfor besluttet at indvie HUSET med en lille reception fredag den 24. august kl. 15.00. Vi håber at så mange som muligt af de kommende…
Kan nogen huske dette lille hus?
Oprindelig udgivet den 16. oktober 2016 “Den lille skomagers hus” på Ejlstrupvej. Hvor på Ejlstrupvej lå det? Hvornår blev det revet ned? Hvem boede i det? Ubberud-arkivet modtager med glæde svar på disse spørgsmål!

Ny indgang til Ubberud – arkivet
Ubberud Lokalarkiv søgte sidste efterår Bydelspuljen om midler til udskiftning af trappen ved indgangen til lokalarkivet. Den gamle trappe var ved at smuldre væk, gelænderet rustent og det var efterhånden usikkert for gangbesværede at besøge arkivet. Med stor glæde modtog vi besked fra Bydelspuljen, at ansøgningen var imødekommet, Projektet er udført af anlægsgartnerfirmaet Th. Skov…
Efteråret melder sig
I ældre tider var efteråret på landet typisk ensbetydende med det hårde slid med at bjærge årets roehøst. Roerne blev trukket op og aftoppet med roekniv. Roetoppen blev kørt hjem fra marken og senere typisk ensileret, hvorved den kunne holde sig et stykke tid og anvendes til foder, når køerne blev trukket på stald. Selve roerne blev samlet op med roegreb…