Udflugt til Hørvævs- og Skodamuseerne den 21. august 2023

Museerne ligger i nogle flotte gamle bygninger.

En dejlig sommermandag hentede bussen de første deltagere ved KKIC kl. 13, hvorefter vi kørte til Ubberud og hentede de sidste. Turen gik gennem det smukke fynske landskab til Krengerup Gods. Der blev vi godt modtaget med kaffe og lagkage i den fine café.

Der blev lyttet koncentreret til orienteringen.

Under kaffen blev vi orienteret om fremgangsmåden på væveriet. Efter kaffen blev vi delt i to hold med hver sin guide. Guiderne var meget dygtige til at forklare hele forløbet fra hørren bliver sået og høstet, og hvordan den bliver forarbejdet, inden der kan væves af den. Den skal igennem mange processer, inden den sidder på garntrisserne. Der var mange flotte duge i gang på de forskellige væve. Det var hulkortsystemer, som bestemte mønstrene. Det så meget indviklet ud. Der er mange frivillige, der arbejder der til daglig med at væve duge, servietter og viskestykker, som kan købes i den lille butik. Det var virkelig en interessant oplevelse. 

Hvis man er interesseret i at læse mere om proceduren, er der udgivet et lille hæfte, som kan læses her: Behandling af hør

Guiden demonstrer en af processerne, her hegling.

Her er der gang i vævning af en dug. På begge sider ses hulkortene, som bestemmer mønsteret på dugen

Derefter gik vi over i Skodamuseet. Der var udstillet Skodaer fra mange årtier. Der var mange modeller og typer, bl.a. den første Skoda 418 Popular fra 1937. Guiden vidste alt om bilerne og fortalte en masse om dem.

Interessen for de gamle Skodaer var stor.

Efter rundvisningerne, var der mange, der sad ude i gården, hvor der var borde og bænke. Så blev der snakket på kryds og tværs om det, vi havde set, inden turen gik hjemad til Ubberud og Korup igen.

En helt igennem fin dag.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.